Македонија 08. мај 2020. / 22:04

Николоски: Со еден криминалец бев на суд, со друг се уште сум, а ќе одам и со трет

Николоски: Со еден криминалец бев на суд, со друг се уште сум, а ќе одам и со трет

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во гостувањето во емисијата „Само Вистина“ изјави дека не знаел за што Зоран Милески – Кичеец ќе поднел кривична пријава против него затоа што тој не ги кажал зборовите „Зоран Заев и Кичеец договараа местење на изборите во Охрид и тој таму има своја параполиција“, туку тоа се зборови кажани од Бојан Јовановски.

Јас веќе со еден криминалец бев на суд за  нарушување на честа и угледот, тоа е Вице Заев, со втор криминалец сега сум на суд, а тоа е Зоран Заев исто за чест и углед во наводници, еве и со трет ќе одам на суд исто за чест и углед. Да ви кажам право, искрено ми ласка што најкриминогените луѓе во државава сакаат да се видат со мене на суд – изјави Николоски.

Тој додаде дека ваквите судски процеси покажуваат оти очигледно погодувал право во центарот на криминалот.