Македонија 16. јануари 2021. / 20:43

Николоски со честитка за новиот лидер на ЦДУ, Лашет

Николоски со честитка за новиот лидер на ЦДУ, Лашет

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски на Фејбук упати честитка до Армин Лашет за изборот за претседател на ЦДУ.

-Честитки за Armin Laschet новоизбраниот Претседател на германската ЦДУ на кого му посакувам успешна работа. ВМРО-ДПМНЕ и најголемата и најсилната партија во Германија, ЦДУ долги години градат силно пријателство и соработка помеѓу двете партии со центар десна идеологија. Со изборот на новиот претседател соработката и пријателството уште повеќе ќе се продлабочи и интензивира, напиша Николоски.

 

Честитки за Armin Laschet новоизбраниот Претседател на германската ЦДУ на кого му посакувам успешна работа. ВМРО-ДПМНЕ…

Posted by Aleksandar Nikoloski on Saturday, January 16, 2021