Македонија 02. август 2019. / 10:22

Николоски од Крушево: Аманет од востаниците е наша должност да ја сочуваме и почитуваме Македонија

Николоски од Крушево: Аманет од востаниците е наша должност да ја сочуваме и почитуваме Македонија

За Илинден во Крушево чествувањето го почнуваме на Слива каде херојски востаниците го бранеа градот, ја бранеа Републиката. Нивниот аманет е наша должност да ја сочуваме и почитуваме Македонија! – напиша потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски на својот фејсбук профил.

Денеска Македонците го празнуваат Илинден, Денот на Републиката – 2 Август, 116 години од Илинденското востание и 75 години од Првото заседание на АСНОМ.