Македонија 13. октомври 2019. / 20:42

Николоски: Ќе има општо разочарување од се она што го прави оваа Влада

Николоски: Ќе има општо разочарување од се она што го прави оваа Влада

Потребни се брзи предвремени избори за барем во 2020 Македонија да започне преговори со ЕУ, зошто нема да се случи тоа годинава, изјави Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ на гостувањето на дневникот на телевизија Алфа.

Потребни се тие избори за да се одлепиме од групата со Албанија и потребни ни се за да ги залечиме последиците од двата штетни Договори со Бугарија и Грција потпишани од Заев – рече Николоски.

Николски апелираше до политичките субјекти во Собранието да се здружат и да се изгласаат брзи предвремени избори, за што е потребен 61 пратеник.

Тој најави обелоденување на корупциски скандали во кои е вмешана Владата.

Сакам да ја информирам јавноста дека до ВМРО-ДПМНЕ секојдневно стигнуваат информации. Имаме поплава од информации и документи од свиркачи кои ни јавуваат за корупција во највисоките ешалони на власта. Ние тоа го документираме и во соодветно време ќе го објавиме. Ќе ја информираме јавноста со што се соочува Македонија, ќе има општо шокирање и разочарување од се она што го прави оваа влада – рече Николоски.