Македонија 09. февруари 2020. / 19:54

НЕОФИЦИЈАЛНО: Вечерва Владата со итна седница – шверцерски ќе се носи законот за обвинителство

НЕОФИЦИЈАЛНО: Вечерва Владата со итна седница – шверцерски ќе се носи законот за обвинителство

Владата вечерва во 22:00 часот ќе закаже седница на која ќе предложи до собранието итно донесување на законот за обвинителство – дознава Лидер од извори во владејачката СДСМ.

Ова значи дека власта ќе се труди на шверцерски начин, и покрај противењето на правните експерти да го протурка овој закон во Собранието.

Во изминатите неколку дена излегуваа информации за притисок до пратениците да го протуркаат овој закон.