Македонија 14. јули 2020. / 15:09

НЕОФИЦИЈАЛНО: Кај болните и изнемоштените, Николоски го порази Заев!

НЕОФИЦИЈАЛНО: Кај болните и изнемоштените, Николоски го порази Заев!

Економски Лидер според  извори од избирачките одбори екслузивно дознава дека кај болните и изнемоштените гласачи во Општина Струмица, ВМРО-ДПМНЕ оствари голема победа.

Инаку во Изборната единица 4, Александар Николоски е носител на ВМРО-ДПМНЕ, а Зоран Заев кај СДСМ.

Општина Струмица резултати од гласање на болни и изнемоштени лица:

Пријавени: 466
Гласале: 450
ВМРО-ДПМНЕ 259 (58 %)
СДСМ 191 (42 %)
Други партии 0 (нула)