Македонија 17. август 2020. / 12:05

„Насилство во Центар” одложено за 17 септември

„Насилство во Центар” одложено за 17 септември

На барање на адвокатот со цел да се запознае со предметот, судијата Душан Јосифов го одложи рочиштето.

На минатото рочиште, и покрај укажувањата на одбраната, судијата дозволи вештакот од Србија да образложи на кој начин ги вештачел материјалите.

Во овој предмет инициран од поранешното СЈО, што сега се води од скопското Обвинителство, се обвинети повеќе лица, меѓу кој и поранешниот премиер Никола Груевски (моментално во бегство во Унгарија), поранешниот министер за транспорт и врски, Миле Јанакиески, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Даниела Рангелова и други лица учесници во насилните протести пред Општина Центар во 2013 година.