Македонија 26. мај 2019. / 20:37

На местото на Кирацовски: Љупче Николовски нов ГС на СДСМ?!

На местото на Кирацовски: Љупче Николовски нов ГС на СДСМ?!

Според неофицијални информации на ТВ21, вечерва на ЦО на СДСМ, Заев ќе разреши пет-шест министри, а министерот за земјоделие Љупче Николовски деновиве ќе поднесе оставка, по што ќе ја преземе досегашната функција на Александар Кирацовски.

Екипа на ТВ21 се наоѓа пред седиштето на СДСМ, репортерката Светлана Унковска јавува дека министрите при доаѓањето во партиското седише не коментирале околу најавената метла на лидерот Заев.