Македонија 21. април 2020. / 16:40

МВР демантира дека функционер на СДСМ наредил апсење на момчето со куче

МВР демантира дека функционер на СДСМ наредил апсење на момчето со куче

Министерството за внатрешни работи најостро го демантира написот на порталот Нетпрес со наслов „Функционер на СДСМ наредил апсење на момчето со куче“, во кој се изнесени, како што велат низа невистини за функционирањето на МВР,

Ја известуваме јавноста дека од почетокот на кризата со ширењето на коронавирусот во Министерството за внатрешни работи се формира Координативно тело, чиј претседател е министерот Наќе Чулев, а во него членуваат раководните лица во Министерството, се вели во соопштението на МВР.

Оттаму објаснуваат дека на седницата на Координативното тело на 31.03.2020 усвоен е заклучок и задолжен е директорот на БЈБ „ да се испрати инструктивна телеграма до сите организациони единици да се почитуваат законските одредби во постапувањето кон лицата што не ја почитуваат забраната за движење и истите покрај легитимирањето, согласно со законот да се преземат сите мерки со цел изготвување на соодветен поднесок.

По оваа одлука на Координативното тело е постапено од Бирото за јавна безбедност и изготвена е соодветната телеграма. Оттаму, јасно е дека станува збор за изнесени невистини во текстот, кои Министерството за внатрешни работи најостро ги демантира, се наведува во демантот.