Македонија 30. ноември 2018. / 11:53

МНР: Маригона Марку е само вршител на работите амбасадор во македонската амбасада во САД

МНР: Маригона Марку е само вршител на работите амбасадор во македонската амбасада во САД

Маригона Марку е вршител на работите амбасадор во македонската Амбасада во Вашингтон, информираат од Министерството за надворешни работи.

– По завршувањето на мандатот на претходниот амбасадор во ДКП-то во Вашингтон, како и во други ДКП-а, каде што не е назначен амбасадор – по автоматизам, дипломатот со највисоко звање станува вршител на работите (Chargé d’affaires). – наведуваат од Министерството за надворешни работи.