Македонија 29. октомври 2020. / 13:30

Митрески: Пратениците од СДСМ ги почитуваат протоколите пропишани од Комисијата за здравство

Митрески: Пратениците од СДСМ ги почитуваат протоколите пропишани од Комисијата за здравство

Сите пратеници од нашата пратеничка група ги почитуваат протоколите за работа пропишани од Комисијата за здравство, изјави за МИА координаторот на пратеничката група на СДСМ, Јован Митрески.

-Единствените групирања се на седниците на работните тела и на пленарни седници, но и таму доследно се почитуваат мерките во смисла на мерење температура, носење маски, држење дистанца, дезинфекција на салите на секои два часа…, рече Митрески.

За тоа дали некој пратеник треба да оди во изолација, како што посочи тој, одлучуват надлежните институции според спроведената анкета со лицето позитивно на вирусот. – Тоа исто што важи за сите граѓани, важи и за пратениците, додаде Митрески.