Македонија 04. ноември 2020. / 14:37

Митрески од СДСМ: Во Собрание нема потреба да се разговара за нешто што е факт

Митрески од СДСМ: Во Собрание нема потреба да се разговара за нешто што е факт

Јован Митревски, пратеник од СДСМ објаснувајќи зошто денеска не се појавиле во Собрание на комисија на која требаше да се разговара за Меморандумот на Бугарија рече дека не гледа потреба да се разговара за нешто што било факт.

-Не гледам потреба Собранието да одлучува за нешто што е факт.Ако некој мисли дека за тоа треба да се разговара тогаш има друга цел-објани пратеникот од власта.