Македонија 10. февруари 2020. / 22:21

Милевска: Не сум учествувала во преговорите за Законот за обвинителство, ниту сум доставила предлози

Милевска: Не сум учествувала во преговорите за Законот за обвинителство, ниту сум доставила предлози

Во емисијата „А што не е јасно“ на телевизија Алфа вклучување имаше и пратеничката Елизабета Канчевска Милевска  која истакна дека како и досега така и во иднина сите реформски закони важни за иднината на државата треба да се носат со конзензус помеѓу власта и опозицијата, мислејќи на новиот Законот за обвинителство. Таа посочи дека ниту учествувала во преговорите за Законот за јавно обвинителство нит пак доставила предлози во однос на законот.

Да јас пратив соопштение бидејќи вчера во вечерните часови имаше соопштение од страна на независната пратеничка група каде што беа дадени одредени забелешки во насока на преговорите кои што ги воделе за Законот за Јавно обинителство така да испратив едно соопштение од моја страна во интерес и на јавноста дека не сум учествувала во преговорите за Законот за обвинителство, ниту пак сум доставила било какви предлози во однос на овој закон, вели Канчевска

Канческа не е дел од трговијата која во моментов се случува во Собранието истакна новинарот Горан Момировски.