Македонија 08. мај 2020. / 21:54

Миле Сугарев именуван за в.д. генерален директор на Фондот за здравство

Миле Сугарев именуван за в.д. генерален директор на Фондот за здравство

Владата го именуваше Миле Сугарев за в.д. генерален директор на Фондот за здравствено осигурување на Република Македонија.

Сугарев  доаѓа од позицијата директор на Секторот за финансиски прашања на ФЗОРСМ, наведуваат во соопштението од владината прес-служба.

Сугарев доаѓа на местото на Ден Дончев кој пред неколку дена поднесе оставка од позицијата директор на Фондот поради здравствени и семејни причини.