Македонија 26. август 2019. / 17:05

Милчин до Заев: Монструмот Џемаили не смее да стане министер за странски инвестиции

Милчин до Заев: Монструмот Џемаили не смее да стане министер за странски инвестиции

Некогашниот извршен директор на „Отворено оштество Македонија“, Владимир Милчин, жестоко реагира на предлогот од ДУИ министер за странски инвестиции да биде Хисен Џемаили.

Кој беше обвинет дека со нож се иживувал врз градежни работници во 2001 година кој подоцна е амнестиран за хашкиот случај „Мавровски работници“, а сега е предложен да стане министер за странски инвестиции.

Понижување без усул! Заев не смее да го прифати ова!, напиша Милчин на Фејсбук.