Македонија 04. август 2020. / 15:24

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ во периодот што следи ќе се обиде да формира парламентарно мнозинство

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ во периодот што следи ќе се обиде да формира парламентарно мнозинство

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски не ја исклучува можноста дел од пратениците од коалицијата на СДСМ да ја поддржат програмата на неговата партија.

Како што кажа тој, ВМРО-ДПМНЕ во периодот што следи ќе се обиде да формира парламентарно мнозинство изградено врз политичка филозофија, а не политички пазар.

Во одговор на политичко прашање дали во редовите на ВМРО има пратеници кои би можеле да преминат на страната на СДСМ, Мицкоски вели:

Луѓето во кои бескрајно верувам, а кои се дел од овој парламентарен состав и се дел од пратеночката група За обнова на Македонија, не верувам дека постои таков кој ќе ја поддржи програмата којашто ќе је понуди господинот Заев“, рече Мицкоски.