Македонија 06. јануари 2020. / 12:25

Мицкоски: Учењето Христово нека е ѕвезда водилка за секој еден од нас

Мицкоски: Учењето Христово нека е ѕвезда водилка за секој еден од нас

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски упати честитка до сите оние кои ги чествуваат големите христијански празници Бадник и Рождеството Христово Божик со порака за мир и благосостојба кои ќе пратат во текот на целата година.

Македонија со отворени раце го прифати Христијанството кое е камен темелник на западната цивилизација. Учењето Христово нека е ѕвезда водилка за секој еден од нас, неговите дела, пожртвуваноста, мудроста, љубовта нека служат за пример. Традиционалните вредности се оние кои не обединуваат како народ, како општество и се вредностите кои ни го поплочуваат патот за просперитетна и успешна Република Македонија.

Христијанството не учи на надеж, надеж за подобро утре кое со посветеност и работа можеме заеднички да го изградиме за нас и иднините поколенија. Македонија е пред големи предизвици, но верувам во мојот народ дека ќе донесе одлуки кои ќе значат сигурност, правда и обнова. Да ставиме крај на поразите, доаѓа времето на чесни и принципиелни луѓе кои ќе работат во интерес на народот. Ќе ставиме крај на тонењето и неправдите. Македонија има луѓе за нови победи и успеси, а нивната шанса доаѓа допрва.

Нека ни е вековит и честит овој голем христијански празник Рожденство Христово, Божиќ. Христос се роди, Навистина се роди!