Македонија 11. јули 2020. / 14:35

Мицкоски: Имавме успешна кампања, а по 15 јули ќе ги засукаме ракавите за се што се обврзавме да го испорачаме

Мицкоски: Имавме успешна кампања, а по 15 јули ќе ги засукаме ракавите за се што се обврзавме да го испорачаме

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски беше во посета на Крива Паланка, каде на претпоследниот ден од кампањата за предвремените парламентарни избори им се обрати на жителите на градот.

Мицкоски нагласи дека ВМРО-ДПМНЕ во текот на кампањата говори за нивната понуда, за проектот „Обнова“, којшто е испишан на 360 страни, за тоа како до повисоки плати, повисоки пензии, како до четири милијарди евра инвестиции домашни и странски, како до 640 милиони евра субвенции за земјоделците и нов иновативен пристап во земјоделието, како до реформи во здравството, правосудството што е есенција.

Така што имавме што да понудиме и цениме дека имавме успешна кампања и цениме дека поддршката од страна на граѓаните нема да изостане во среда, а потоа да ги засукаме ракавите и сето она кое што сме го ветувале и сето она на кое што се обврзавме да го испорачаме, рече Мицкоски.

Тој нагласи дека она што можел да го види денеска и да чуе од граѓаните е дека се соочуваат со проблеми.

Луѓето не се задоволни од секојдневието, не се задоволни од ова политичко мочуриште наметнато повеќе од три години од ова раководство на СДСМ предводено од Зоран Заев кое што гледаме цела кампања ја помина заглавено во минатото се уште споменувајќи некаков режим, а имаа повеќе од три години да се справат со тоа со кое што они го нарекуваа режим. Наместо денес да бидат нивни лојални поддржувачи и верен коалиционен партнер имаа можност повеќе од три години да покажат и докажат дека тоа што го тврдеа во минатото е вистина, рече Мицкоски.