Македонија 04. септември 2019. / 22:04

Мицкоски нема да присуствува на состанокот за безбедност: Еве зошто!

Мицкоски нема да присуствува на состанокот за безбедност: Еве зошто!

Став за неприсуство на средбата на Советот за национална безбедност.

Досега нема воспоставено пракса на присуство на лидер на опозиција на состанок на Советот за безбедност освен ако тоа не го налага степенот на класифицираност на информациите за кои ке се дискутира согласно сложеноста на ситуацијата. Сегашната средба е со низок степен на класифицираност т.е. интерно што говори за формалноста на самиот состанок и претседателот Мицкоски на истата не присуствува. Доколку во иднина се одржи состанок со повисок степен на класифицираност на информациите и тоа би го наложиле евентуалната сложеност на состојбите, претседателот Мицкоски во интерес на граѓаните и интересите на Република Македонија изразува подготвеност да присуствува на истата, брифираат од ВМРО-ДПМНЕ.