Македонија 01. ноември 2020. / 21:24

Мицкоски: Не очекуваат полоши времиња, Владата не знае како да се справи со корона кризата

Мицкоски: Не очекуваат полоши времиња, Владата не знае како да се справи со корона кризата

Додека не очекува тежок период и полоши времиња со корона кризата, гледаме дека владата не знае како да се справи со ситуацијата, вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Хриситјан Мицкоски, одговарајќи на прашања од граѓаните на Фејсбук.

Не очекува прилично тежок период поради неспособната влада, поради сето што таа влада нас ни го приредува во периодот помеѓу првиот и вториот бран кога цела Европа се подговтуваше за вториот бран не уверуваа за некоја нова нормалност и дека знаат што прават, а во суштина гледаме дека бројот на заболените во овој втор бран за десеткратно е поголем од бројот на заболените кој беше во првиот. За жал двоцифрена е бројката на луѓе кои го губат животот, ани следува и економска шок бомба, истакна Мицкоски.

Тој посочи дека од владата не знаат да дадат одговор на кризата, бидејќи покажаа дека не само што не се кадарни туку и имаат незнаење.

Затоа од ВМРО-ДПМНЕ предлагаме мерки кои ќе го олеснат животот на граѓаните. Сакаме да им помогнеме на граѓаните бидејќи гледаме дека тие се оставени на милост и немилост на една влада која се ја интересира, само не здравјето на граѓаните. Побаравме да веднаш бидат ослободени хронично болните, да се воведат бесплатни тестирања за здравствените работници, за просветните работници бидејќи секојдневно се во контакт со граѓани, да се формира специјална ковид комисија, но до овој момент освен игнорантскиот однос на власта нема никаков одговор од владата, изјави Мицкоски.

Мицкоски додаде дека овој втор бран кој е продолжеток на првиот кој никогаш не заврши ќе биде лош по иднината на граѓаните поради неспособните и игнорантски политики на владата на СДСМ и на политичката комисија за заразни болести.

Никој не сносува одговорност, напротив надменост и нервоза кога треба мудрос и зрелост. Гледаме надменост и инает, и нервоза и затоа треба да се послуша опозицијата за се она кое би значело подобар квалитет во животот на нашите сограѓани, заклучи Мицкоски.