Македонија 01. март 2021. / 13:19

Мицкоски: Можеше и да набавите вакцини, ама не набавивте, оставки веднаш!

Мицкоски: Можеше и да набавите вакцини, ама не набавивте, оставки веднаш!

Лидерот на опозициската ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски побара оставка од Владата по изјавата на министерката Шекеринска дека ако сакале можеле да сокријат дека кинеската компанија за производство на вакцини го вратила платениот капар.

„Срам немате. Можеше и да набавите вакцини, ама не набавивте. Вие сте срам за државата. Оставки веднаш!“, пишува Мицкоски.

Срам немате. Можеше и да набавите вакцини, ама не набавивте. Вие сте срам за државата. Оставки веднаш!

Posted by Hristijan Mickoski on Monday, March 1, 2021