Македонија 16. јануари 2021. / 15:31

Мицкоски гостин на онлајн Конгресот на ЦДУ

Мицкоски гостин на онлајн Конгресот на ЦДУ

Претседателот Христијан Мицкоски и претставници на ВМРО-ДПМНЕ беа гости на Конгресот на ЦДУ на кој е избран Армин Лашет како нов претседате, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски, со потпретседателот Александар Николоски и секретарите за меѓународна соработка Влатко Ѓорчев и Тимчо Муцунски зема учество како гостин на 33-иот Конгрес на ЦДУ кој се одржува од 15 – 16 јануари.

ВМРО-ДПМНЕ негува децениско партнерство и соработка со сестринската партија ЦДУ, со која сме членки и на ЕПП, а која од нејзините редови ја даде канцеларката Меркел, која цела деценија го трасира патот на модерна Европа и е еден од гарантите за европскиот развој, безбедност и стабилност. ВМРО-ДПМНЕ и претседателот Мицкоски му честитаат на господинот Армин Лашет и му посакуваат успешна работа, истовремено се надеваат на успешна соработка со ЦДУ и во текот на период што следи се со цел уште позабрзан развој на демократијата и економијата на Македонија, велат од партијата.