Македонија 19. ноември 2019. / 15:46

(ВИДЕО) Мицкоски ги охрабрува ревизорите детално да ги проверат сметките на ВМРО-ДПМНЕ

(ВИДЕО) Мицкоски ги охрабрува ревизорите детално да ги проверат сметките на ВМРО-ДПМНЕ

Ги охрабруваме ревозорите детално да ги проверат сметките на ВМРО-ДПМНЕ за претседателските избори и редовната за работењето на партијата. Доколу утврдат било какви пропусти или незаконско работење, подготвени сме да ги сносиме последиците, но доколку се покаже дека е се во ред, како што беше случајот и со минихидроцентралите, тогаш очекувам барем јавно извинување, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на денешната средба со новинарите.

Тој беше запрашан дали е точно дека во партиските простории е влезена државната ревизија, заради наводен долг од 400.000 евра направен за време на претседателските избори.