Македонија 01. ноември 2020. / 19:31

Мицкоски: Бараме ослободување на хронично болните од работа, бесплатни тестови за здравствените работници, наставнички и негователки

Мицкоски: Бараме ослободување на хронично болните од работа, бесплатни тестови за  здравствените работници, наставнички и негователки

Поради влошената и состојба со коронавирусот ВМРО-ДПМНЕ и лидерот Христијан Мицкоски излегоа со неколку барања до власта се со цел да се заштитат животите на најзагрозената категорија на граѓани и на овие кои што секојдневно се наоѓаат во првите борбени линии со невидливиот непријател.

Барањата се ослободување од работа на хронично болните, бесплатни тестови за здравствените работници, наставничките и негователките.

БАРАМЕ:
-Ослободување од работа на болните од хронични болести.
-Бесплатни тестови за здравствените работници.
-Бесплатни тестови за наставничките и негователките, стои во објавата на Мицкоски.