Македонија 14. јуни 2020. / 21:00

Медицински сестри од повеќе болници ќе помагаат на Инфективната клиника и ГОБ „8 Септември“

Медицински сестри од повеќе болници ќе помагаат на Инфективната клиника и ГОБ „8 Септември“

На Клиниката за инфективни болести се упатени триесеттина медицински сестри од повеќе болници во државата. Исто толкава бројка медицински сестри од повеќе болници ќе се распределат и во ГОБ „8 Септември“, напиша на својот ФБ профил државниот секретар во Министерството за здравство, Владимир Милошев.

Во овие две јавни здравствени установи, посочува Милошев, приемот на заболени од Ковид-19 е најголем, со речиси целосно исполнети капацитети.

Во Министерството за здравство постојано ја следиме состојбата, преземајќи ги сите мерки за соодветен третман на заболените. Благодарност до здравствените работници кои само за неколку часа по дадената насока, се подготвија и пристигнаа во Скопје, на помош на своите колеги, напиша Милошев.