Македонија 05. декември 2020. / 10:43

Македонија шеста во Европа по бројот на смртни случаи на милион жители

Македонија шеста во Европа по бројот на смртни случаи на милион жители

Македонија, се наоѓа на 6то место во Европа заради високата стапка на смртност од Ковид-19, со 901 починат на популација од 1 милион жители.

-Ова е само еден значаен показател дека изјавите на министерот за здравство и Д-р Караџовски дека “се е под контрола” се само обид за релативизирање на овој трагичен биланс на жртви, наши сограѓани, пишува на Фејсбук, Антонио Милошоски.

⚠️Македонија, за жал, се наоѓа на 6то место во Европа заради високата стапка на смртност од Ковид19, со 9️⃣0️⃣1️⃣…

Posted by Antonio Miloshoski on Friday, December 4, 2020