Македонија 28. декември 2018. / 16:19

Лика, Османи, Анѓушев, Шеќеринска и Спасовски си ги покачуваат платите за 8.000 денари

Лика, Османи, Анѓушев, Шеќеринска и Спасовски си ги покачуваат платите за 8.000 денари

Предлог закон за покачување на платите на вицепремиерите за 8 000 денари бил доставен до Собрание.

Со измените на Законот плата и други надоместоци на избрани и именувани лица во Република Македонија поднесени до Собранието, коефициентот за утврдување плата на заменик претседател на Влада ќе се пресметува со коефициент 4 наместо 3, 70.

Согласно ова, разликата во платата ќе изнесува 8 027 денари во бруто изнoс или за 5 вицепрмеиери, Хазби Лика, Кочо Анѓушев, Бујар Османи, Радмила Шекеринска и Оливер Спасовски, за 12 месеци 482.620 денари.