Македонија 14. јули 2020. / 11:36

Лидер на политичка партија: Наводно гласачките ливчиња немаат сериски броеви и скриени броеви

Лидер на политичка партија: Наводно гласачките ливчиња немаат сериски броеви и скриени броеви
Илустрација

Лидер на една политичка партија обелодени дека кај него утрово во инбокс, стигнале низа шокантни инфорации  од луѓе кои вчера биле во избирачки одбори, за кои самиот тврди дека не знае дали се вистина.

И ги замолува  новинарите да ги проверат во Државна изборна комисија.  Бидејќи наводно, на гласачките ливчиња воопшто нема отпечатено сериски броеви (туку имале само на кочанот), а ниту има скриени броеви видливи под УВ ламба тврди лидерот на политичката партија

Тој се надева дека ова не е вистина и ги замолува службите на ДИК да ја потврдат или демантираат оваа информација.