Македонија 29. март 2020. / 12:29

Лицата со хронични заболувања имаат поголем ризик од компликации на Ковид-19

Лицата со хронични заболувања имаат поголем ризик од компликации на Ковид-19

Лицата со одредени хронични заболувања се во поголем ризик од компликации типични за коронавирусот, предупредуваат од министерството за здравство.

Министерот за здравство, Венко Филипче, до оваа група граѓани упатува апел да бидат особено внимателни и да ги следат доследно сите препораки за заштита од вирусот.

Листата на ваквите хронични болести е објавена на страна на Министерството за здравство и можете да ја најдете на следниот линк.