Македонија 16. септември 2019. / 10:36

Лајм: Бујар Османи на македонски директор му наредува да постави двојазична табла

Лајм: Бујар Османи на македонски директор му наредува да постави двојазична табла

Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи објави видео на кое се гледа како се грижи за двојазичноста во Северна Македонија.

Тој заедно со директорот Илбер Села ги проверуваат сите табли на институциите кои немаат натписи и на албански јазик.

Османи наиде на Агенцијата за администрација каде се гледа дека таблата е само на македонски јазик, при што вицепремиерот Османи веднаш му се јави на директорот Спасе Глигоров и му нареди, таблата која е на македонски јазик да ја направи и на албански јазик.

Ова може да се види на 5:30 од видеото постирано од Бујар Османи