Македонија 13. март 2021. / 19:03

Во следните две недели 100.500 дози вакцини ќе пристигнат во Македонија преку Ковакс механизмот

Во следните две недели 100.500 дози вакцини ќе пристигнат во Македонија преку Ковакс механизмот

Процесот за испорака на вакцините преку Ковакс механизмот е започнат и во следниве 2 недели во нашата земја ќе бидат испорачани над 100.500 дози вакцини во две одделни пратки, објави Локално.

Порталот пишува дека овие дози пратки на вакцини ќе стигнат во нашата земја заклучно со средината на април, како што најавија од Ковакс.

Процесот за испорака на вакцини преку Ковакс механизмот е започнат. За точниот датум на пристигнување во нашата земја јавноста ќе биде навремено информирана.