Македонија 08. август 2020. / 18:56

Клубот „Аватар“ е затворен или слободно работи? Најавија викенд кој не се пропушта

Клубот „Аватар“ е затворен или слободно работи? Најавија викенд кој не се пропушта

Поради непостапување според здравствените прописи за време на епидемија, на 21 јули од страна на Државниот пазарен инспекторат беше затворен ноќниот клуб „Аватар“ од Струмица. Затворањето и кривичната пријава следеа по бурните реакции во јавноста на фотографиите и видеата од преполниот клуб.

Клубот, сепак, беше затворен, но пред два дена на „Фејсбук“ беше најавен „викенд кој не смее да се пропушти“.