Македонија 06. декември 2019. / 11:39

Камчев: Боки 13 го ректираше Луковски кој беше тешко болен и денеска не е жив

Камчев: Боки 13 го ректираше Луковски кој беше тешко болен и денеска не е жив

Камчев во сведочењето откри дека поранешниот директор на Телеком, Жарко Луковски, бил рекетиран од Бојан Јовановски, и дека поради заканите, му исплатил на два пати вкупно 450.000 евра. Луковски почина пред неколку дена, а пред неколку месеци беше во Обвинителството за организиран криминал и корупција да даде исказ.

Мојот пријател кој денеска не е жив, ми рече дека истиот тој бил во предметот од Бојан „Империја“, кој самиот го дал името и знаел како ќе се вика, Бојан му се јавил и му рекол дека ако не сака да биде дел од тој случај, треба да му плати 200.000 евра. Тој беше тешко болен, и за жал сега веќе не е жив. Кога го отвориле случајот „Империја“, мојот пријател избега во Србија поради страв, но Боки повторно му се јавил, и му рекол: „Еве што се случи, ако не платиш, и ти ќе бидеш во овој случај“, по што овој му платил уште 250.000 евра од Белград. Ова се зборови на веќе покојниот другар, рече Камчев.