Македонија 28. август 2020. / 09:04

Кафулето „Фонтана“ за шест месеци требало да „порасне“ во хотел?!

Кафулето „Фонтана“ за шест месеци требало да „порасне“ во хотел?!

МВР, Управата за финансиска полиција и обвинителството сѐ уште трагаат по мистериозниот инвеститор на дивоградбата кај „Мавровка“.

„Фокус“, неофицијално, го дознава планот како требало дивоградбата да се припитоми, односно да се легализира.

Со новиот ДУП, кој бил во подготовка, била предвидена маркичка за изградба на деловен објект. Но, на инвеститорот му се брзало, па решил да гради, а потоа да легализира. Планот се изјалови, кога градбата падна в очи на јавноста