Македонија 01. јули 2020. / 10:50

Јовановски: Рускоска и Кичеец треба да местат избори

Јовановски: Рускоска и Кичеец треба да местат избори

Се приклучувам на барањето за изземање на Вилма Рускоска бидејќи јас сум жртва на гол политички систем, рече Бојан Јовановски на денешното судење за  Меѓународниот сојуз.

Тој имаше расправија со судијката Ефремовска од која бараше да не го прекинува додека зборува.

Рускоска го застапуваше предметот „Рекет“, тенденциозно и селективно со нејзина согласност судот донесе одлука Кичеец да биде пуштен на слобода. Тој е пуштен бидејќи идат избори и заедно со Рускоска треба да местат избори, рече Јовановски по што судијката го прекина неговиот говор.