Македонија 28. март 2019. / 11:01

ИВЗ: Нема компромис за џамијата во Охрид

ИВЗ: Нема компромис за џамијата во Охрид

Реставрацијата на Али Пашината џамија во Охрид и изградбата на 32-метарското минаре за Исламската верска заедница е завршена работа.

Градежните работи се во тек и нема да престанат, а компромис за стопирање на изградбата нема да дозволат, најавија од ИВЗ иако Обвинителството донесе решение за забрана за изведување градежни работи.