Македонија 12. јули 2018. / 21:20

Христијан Мицкоски: Во овие тешки и несигурни времиња, гордост и чест е да се биде на чело на ВМРО ДПМНЕ

Христијан Мицкоски: Во овие тешки и несигурни времиња, гордост и чест е да се биде на чело на ВМРО ДПМНЕ

Сведоци сме на ова тешко време за нашата држава, но за мене претставува огромна чест и задоволство да бидам претседател на ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи партијата е дел од една организација која се формирала многу одамна, па потоа прераснала во политичка партија.

Сведоци сме на ова тешко време за нашата држава, но за мене претставува огромна чест и задоволство да бидам претседател на ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи партијата е дел од една организација која се формирала многу одамна, па потоа прераснала во политичка партија. Сетоа она бреме историско кое што го носам позади себе е привилегијата на историското ВМРО-ДПМНЕ, но предизвиците кои што се во денешното време и она кое што доаѓа не прават само да бидеме многу повнимателни и да бидеме горди на тоа историско бреме кое што го носиме со себе, но и да бараме солуции на сите предизвици кои доаѓаат и кои во суштина се присутни и денеска.

Ова го истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, во гостувањето во емисијата „Јади Бурек“ на ТВ Сонце.

– Денот како претседател на ВМРО-ДПМНЕ навистина е динамичен, но она што помалку или повеќе ми недостасува во овој период беше поголемото внимание на студентите на факултетот и на семејството се разбира. Но, јас сум свесен за историскиот моментум во кој се наоѓа Република Македонија, јас сум свесен сум дека ВМРО-ДПМНЕ била и ќе остане на браникот на заштита на националните и државните интереси, но и да ги превенира сите оние напади кои и се случуваат на нашата татковина, рече Мицкоски и додаде:

– „Ние мора достоинствено да се носиме со тој предизвик, мора достоинствено да ги совладуваме пречките кои што се пред нас, но и паралелно со нас. Да заклучам, навистина претставува гордост да се биде претседател на ВМРО-ДПМНЕ и да се има такви соработници какви што јас имам во моментов во партиската структура“.