Македонија 09. март 2021. / 09:35

Хакиран сајтот на Владата на Македонија

Хакиран сајтот на Владата на Македонија

Официјалниот сајт на македонската влада, www.vlada.mk, откако утрово беше недостапен за отворање, во овие моменти стои соопштение дека истиот е хакиран.

За сега нема никакви детални информации и соопштенија околу истото и се уште не се знае дали нападот е сериозен или кој би бил починителот.