Македонија,Регион 29. јуни 2020. / 13:29

Грција во среда го отвора граничниот премин Евзони (Богородица)

Грција во среда го отвора граничниот премин Евзони (Богородица)

Грција од среда отвора седум гранични премини на копнените граници со Македонија, Албанија, Бугарија, и Турција, соопшти портпаролот на грчката Влада Стелиос Пецас на редовен брифинг со новинарите.

Во однос на Македонија, ќе биде отворен само граничниот премин Евзони (Богородица), додека, пак, кон останатите три земји отворени ќе бидат по два гранични премина.