Македонија 04. декември 2020. / 09:55

Градоначалникот на Гостивар позитивен на коронавирус

Градоначалникот на Гостивар позитивен на коронавирус

Гостиварскиот градоначалник Арбен Таравари, преку социјалните мрежи извести дека е позитивен на коронавирус.

„Почитувани пријатели и колеги, штотуку го добив резултатот од тестот и се покажа дека сум заразен со вирусот СарасЦов-2. Мојата информација има за цел да помогне во епидемиолошката истрага и да ја подигне свеста што е можно повеќе за спроведувањето на мерките. Сите сме во ова оро, никој не може да се заштити сам. Со тоа што не спроведуваме анти-ковид мерки, своеволно се претвараме во оружје еден за друг. Јас ке бидам под силен надзор на лекарите, и благовремено ќе ве информирам за сè“ напиша Таравари во својата објава на Фејсбук.

Të dashur miq dhe kolegë, unë sapo mora përgjigjen e testit dhe rezultoj të jem i infektuar me virusin…

Posted by Arben Taravari on Thursday, December 3, 2020