Македонија 15. април 2019. / 22:53

Гласот на Америка: Сиљановска убедливо води

Гласот на Америка: Сиљановска убедливо води

Според анкетата која ја спроведе Гласот на Америка на македонски јазик Република Македонија е отворена жена да ја води државата.

Еве како испитаниците одговорија на анкетното прашање кое гласаше:

Кој е вашиот избор за претседател на Северна Македонија?

– Гордана Силјановска-Давкова 60 %

– Блерим Река 3 %

– Стево Пендаровски 15 %

– Нема да гласам 22 %