Македонија 14. февруари 2020. / 20:45

Ѓорчев: Македонија станува заложник на садизмот на Заев

Ѓорчев: Македонија станува заложник на садизмот на Заев

На собраниската расправа за Законот за јавно обвинителство за збор се јави пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Ѓорчев, кој рече дека изминативе денови и недели во законодавниот дом се случуваат неморални понуди, отворени уцени, закани.

– Од оваа говорница денеска на еден куп пратеници им беше упатена закана за затвор, а на некој други им се аплаудираше, рече Ѓорчев.

Тој рече дека со жалење може да констатира дека во Собранието вакви, нарекувајќи ги „дилови“, кој што некој ги направил, можеле и многу други да направат, но не го направиле тоа. Според пратеникот, Македонија станува заложник, како што рече, на отворениот садизам на Зоран Заев со сите средства, по секоја цена, да остане на власт.

– Никогаш сме немале човек кој вака лесно тргува со правдата, тргува со слободата. Никогаш сме немале човек, кој што со таква невидена леснотија ги руши македонските позиции, како Зоран Заев. Никогаш!, потенцираше Ѓорчев.