Македонија 16. јули 2020. / 00:50

Ѓорчев: Ако и се одземат на СДСМ гласовите на БЕСА, ВМРО-ДПМНЕ треба да ја составува новата влада

Ѓорчев: Ако и се одземат на СДСМ гласовите на БЕСА, ВМРО-ДПМНЕ треба да ја составува новата влада

Имаме тесна трка меѓу коалициите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, рече Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ во вечерашното гостување на Телма.

– Факт е дека имаше помала излезност поради коронавирусот. ВМРО ДПМНЕ е победник во македонскиот блок. Ако и се одземат на СДСМ гласовите на БЕСА, принцип кој со години се практикуваше, тогаш ВМРО-ДПМНЕ треба да ја составува новата влада. Треба да видиме како е во сите изборни единици, но генерално има желба за промени, рече Ѓорчев.