Македонија 04. март 2021. / 19:35

Фрчкоски нема да добие НАТО сертификат, најверојатно нема да замине како амбасадор во САД

Фрчкоски нема да добие НАТО сертификат, најверојатно нема да замине како амбасадор во САД

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски, на својот Фејсбук профил напиша дека Владата ќе го повлече предлогот со кој Љубомир Фрчкоски треба да замине како македонски амбасадор во САД.

Милошоски прашува, дали причината за истото, е тоа што Фрчкоски не се смета за доверливо лице и не може да добие безбедносен сертификат?

📌Во следните денови се очекува владата да го повлече предлогот за номинација на Фрчкоски за македонски амбасадор во…

Posted by Antonio Miloshoski on Thursday, March 4, 2021