Македонија 06. април 2019. / 09:34

Фрчкоски: Не се каам што изгубив од Иванов, беше херојски да се поттикне опозицијата

Фрчкоски: Не се каам што изгубив од Иванов, беше херојски да се поттикне опозицијата

Професорот Љубомир Фрчковски во вечерашното гостување на 1ТВ рече дека не се кае што во 2009 година се кандидирал за претседател и изгубил од Ѓорѓе Иванов.

Потоа од 2011 година ги крадеа изборите на масовен начин. Мојата амбиција беше друга, ми беше јасно што се случува и јас и тимот немавме алузии. Беше херојски да се поттикне опозицијата која тогаш беше на многу ниско ниво. И успеавме да стигнеме до некои 260 илјади гласови. Потоа и во 2014 година го украдоа Стево, рече Фрчковски.