Македонија 14. јуни 2019. / 19:15

Фрчкоски: Дали Заев и колегите во Владата, ќе се самоубијат ЕУ не ја интересира

Фрчкоски: Дали Заев и колегите во Владата, ќе се самоубијат ЕУ не ја интересира

Професорот Љубомир Фрчкоски во емисијата Отворено студио на 1тв тврди дека заканите од владата до ЕУ се патетични затоа што Фрчковски не верува дека Европјаните се посебно засегнати од тоа дали Заев и колегите во владата ќе се самоубијат во обидот да издејствуваат датум за преговори, пишува expres.mk.

На самиот почеток на емисијата Фрчкоски вели дека ултимативното бркање на датумот од страна на СДСМ и заканите упатени кон ЕУ се патетични.

Професорот Љубомир Фрчкоски во емисијата Отворено студио на 1тв тврди дека треба да се земе превид тезата дека Германија инсистира Македонија и Албанија да одат во пакет кон преговори за членство во ЕУ со цел да не се случи една муслиманска земја, како дел од групата земји со доминантно исламско население земји Турција, Косово и Босна Херцеговина, да остане надвор ор процесот.

Целиот текст може да го прочитате ТУКА.