Македонија 05. декември 2020. / 14:47

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Граѓаните излегоа на протест: Бараат оставка на Заев

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Граѓаните излегоа на протест: Бараат оставка на Заев

Во моментот се одржува протест организиран од страна на најголемата опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ.

Поаѓањето започна  во 12:30 од две локации во Скопје, СЦ „Борис Трајковски“ и СЦ „Јане Сандански“ .

Голем број граѓани излегоа на овој протест, го подржаа ВМРО-ДПМНЕ, изреволтирани од власта, и од премиерот Зоран Заев, кој што тема на преговори го става македонскиот идентитет, македонска историја и нација. Граѓаните едногласно бараат оставка од Зоран Заев!