Македонија 24. март 2020. / 11:18

(ФОТО) Скандал: Полицајци се закануваат со тепање ако не го почитувате полицискиот час!

(ФОТО) Скандал: Полицајци се закануваат со тепање ако не го почитувате полицискиот час!

Дел од припадницте на МВР наместо да се грижат за јавниот ред и мир во време кога има полициски час, се решија од позиција на моќ да упатат закани и навреди кон граѓаните на Македонија, кои плаќаат даноци за полицијата редовно да зема плата.

,,Единицата формирана …. ако ве зачекам после 9 пендрaк и 10 години робија (казна нема)”  ,,Седете дома клошари”  се коментарите на овие полицајци.

Вакво скандалозно однесување на дел од припадните на МВР е недозволиво за една европска држава, очекуваме надлежните служби во Министерството за внатрешни работи да реагираат.