Македонија 26. април 2019. / 19:04

(ФОТО) Македонското знаме е симнато од јарболот на врвот на Водно

(ФОТО) Македонското знаме е симнато од јарболот на врвот на Водно

Македонското знаме е симнато од јарболот на врвот на Водно над Скопје, а претходно тоа се случи во повеќе градови и општини низ Македонија.

Инаку, тоа не може да го направи било кој, без одлука на властите. Во врска со тоа, професорот д-р Љубомир Цуцуловски иронично коментира на Фејсбук:

Откако го симнаа/отстранија државното знаме од врвот на Водно (Крстовар) не можам да видам од каде дува ветрот. Можеби тоа е целта?– прашува Цуцуловски.