Македонија 04. април 2019. / 11:18

(ФОТО) Костадинов се подновил со стан во „Џевахир“ – го крие во анкетниот лист?!

(ФОТО) Костадинов се подновил со стан во „Џевахир“ – го крие во анкетниот лист?!

Порпаролот на СДСМ и пратеник во Собранието, Костадин Костадинов, често милува да обвинува функционери затоа што одреден свој имот не пријавели во анкетен лист – но, загрижени граѓани до Економски Лидер доставија фотографии и тврдат дека токму тој крие стан во луксузните висококатници на „Џевахир“ во Аеродром.

Како што велат граѓаните, а кажаното го поткрепуваат со фотографии, Костадинов секојдневно влегува во една од зградите на „Џевахир“.

Веќе неколку месеци по ред го гледаме како секојдневно влегува и излегува од една од зградите на Џевахир, поточна зградата насловена А. Соседите велат дека тука си купил стан. Па се прашуваме, како толку млад успеал да собере пари? – велат за Лидер загрижените граѓани.

Но, доколку го погледнеме неговиот анкетен лист приложено можеме да видиме дека тој нема пријавено никаков стан, дали и тој по примерот на неговите колеги од СДСМ решил да го затскрие имотот од ДКСК и од очите на граѓаните.

Па ако толку се бори за правдата, и секојдневно од пред штабот на опозициска партија повикува на чесност и правда, тогаш нека каже на граѓаните г. Костадинов, на чие име е станот во кој што очигледно живее, а го нема пријавено. Како тој што вели граѓаните имаат право да знаат, да граѓаните имаат право да знаат и за имотната состојба на Костадин Костадинов.